در سال های اخیر پیشرفت علم و تکنولوژی، دنیای قطعات الکترونیکی خودرو را با تحولات قابل ملاحظه ای رو به رو کرده اما با این وجود هنوز از یافتن راهی برای تامین منبع تغذیه مناسب عاجز مانده اند! هر از چند گاهی کمپانی های معروف از محصولات الکترونیکی جدید خود رونمایی می کنند. در این بین تلفن های همراه، تبلت ها، نوت بوک ها و موزیک پلیرها بیش از سایرین مورد توجه و در دسترس عموم قرار گرفته اند. اما حتی گران قیمت ترین این قطعات بدون تامین شارژ باتری هیچ ارزشی نخواهند داشت. این نکته ضرورت استفاده از شارژر را در هر زمان و مکانی به خوبی نشان می دهد.
فرض کنید ساعت ها در ترافیک شهری معطل شده اید و یا با خودروی خود در حال مسافرت هستید؛ در چنین شرایطی شارژرهای فندکی با استفاده از باتری خودرو، برق مورد نیاز دستگاه های دیجیتالی شما را تامین خواهند کرد. در ادامه این مطلب از فروشگاه اسپرت کاران به بررسی اجمالی شارژرهای فندکی می پردازیم و نکات مفیدی را جهت خرید هوشمندانه به شما متذکر خواهیم شد. اسپرت کاران در این دسته بندی مجموعه کامل و متنوعی از شارژرهای فندکی را در معرض دید کاربران محترم قرار داده است. شما می توانید با دیدن تصاویر و مشخصات هر کدام از شارژرها و مقایسه آنها با یکدیگر، دست به خرید آنلاین این محصول بزنید!
شارژر فندکی خودرو چیست و چه استفاده ای دارد؟
وسیله ای الکترونیکی در خودرو که وظیفه تامین انرژی دستگاه الکترونیکی مورد نظر، بدون استفاده از پریز برق را بر عهده دارد. حال این دستگاه الکترونیکی می تواند یک گوشی موبایل و تبلت باشد یا لپ تاپ و موزیک پلیر. در حقیقت شارژر فندکی یک گجت هوشمند است که در خودرو استفاده می شود و با اتصال به جا فندکی خودرو، وظیفه تامین انرژی را بر عهده دارد.
"باتری ضعیف است یا شارژر خود را متصل نمایید!" از آزاردهنده ترین پیام های هشدار دهنده ای هستند که مسلماً برای هر فرد در حال استفاده از دستگاه های الکترونیکی پیش آمده؛ شاید در بدترین زمان ممکن! با دیدن این هشدارها ناخودآگاه ذهن ما به سمت شارژر و پریز برق می رود، اما گاهی دسترسی به پریز برق وجود ندارد. سفرهای طولانی و ترافیک های سنگین ضرورت استفاده از شارژر فندکی را در خودرو به خوبی نمایان می سازد. این روزها در هر خودرو با هر نوع کاربری یک شارژر فندکی برای تامین انرژی مورد نیاز قطعه الکترونیکی یافت می شود اما سوال اینجاست که چه نوع شارژ فندکی بخریم.
ساختار شارژر فندکی
شارژر فندکی یک قطعه الکترونیکی کوچک با وزن کم بوده که فاقد ساختار پیچیده ای می باشد و از یک مدار الکتریکی ساده تشکیل شده است. اجزای این مدار شامل یک کنترل سوئیچینگ و یک کاهنده ولتاژ (دیود، سلف و خازن) می باشد. مجموعه فوق وظیفه تبدیل برق 12 ولت ماشین به برق 5 ولت مورد نیاز دستگاه های دیجیتال را بر عهده دارد. به علاوه جنس بدنه شارژرهای فندکی نیز باهم تفاوت دارند و اغلب در انواع آلومینیومی، پلاستیکی و فلزی طراحی و تولید شده اند. نکته قابل توجه مربوط به نوت بوک ها و لپ تاپ هاست، این قطعات نیازمند ولتاژ بالاتری در حدود 15 الی 24 ولت هستند. برای استفاده از لپ تاپ نیاز به پاور بانک یا دستگاهی به نام اینورتر دارید، البته برخی از مدل های شارژر فندکی از فناوری اینورترها استفاده می کنند که قیمت بالاتری در بازار دارند.
نکات مهم هنگام خرید شارژر فندکی
شارژرهای فندکی از لحاظ ظاهر بسیار متنوع اند اما این قابلیت ها هستند که آنها را از هم مجزا می سازد! یکی تعداد پورت ها و دیگری جریان خروجی! اکثر شارژرهای فندکی دو پورته اند، یکی 2.1 آمپر و دیگری 1 آمپری. البته امروزه نمونه های متنوع تر و دارای پورت 3 یا 3.1 آمپر هم تولید شده اند که جهت شارژ دستگاه هایی با باتری ظرفیت بالا مورد استفاده قرار می گیرند. این شارژرها قابلیت شارژ همزمان دو قطعه الکترونیکی را بر عهده دارند. اما شارژرهای یک پورت 2.1 یا 1 آمپری هم موجود هستند که قابلیت شارژر یک دستگاه را دارند. جریان خروجی نقش خود را در نوع باتری به خوبی نشان خواهد داد، برای مثال تبلت ها و گوشی های جدید به دلیل داشتن باتری بزرگتر نیاز به جریان بیشتری برای شارژر شدن دارند. پس نیاز به پورت 2.1 آمپری یا بالاتر برای این گونه وسایل ضروری است.
برندهای معتبر تولید کننده شارژر فندکی
در حال حاضر آمارها و نظرات کاربران ایرانی برندهای انکر (Anker)، سامسونگ، الدینیو (Ldino)، انرجایزر (Energizer)، شیائومی و ریمکس را به عنوان پرفروش ترین برندهای شارژرهای فندکی معرفی کرده اند. هر یک از برندهای فوق شارژر فندکی های با کیفیتی را با توجه به نیازهای کاربر در بازار عرضه می کنند و هر از چند گاهی از محصولات جدید با ویژگی های منحصر به فرد رونمایی می کنند. بسیاری از کمپانی های معروف سازنده تلفن های همراه همچون اپل و سامسونگ نیز دست به ساخت شارژرهای فندکی با کیفیت و با توجه به نیاز کاربران زده اند. اخیراً کمپانی معروف سامسونگ از شارژرهای جدید خود با پشتیبانی از قابلیت شارژ سریع (Fast charging) رونمایی کرده و مشتریان پرو پاقرصی را بدست آورده است. حال باید نشست و دید که کدام یک از برندها با تخصیص ویژگی های منحصر به فرد، بازار این شارژرها را در دست خواهد گرفت!
ویژگی های متمایز کننده انواع شارژر فندکی
این روزها اکثر تلفن های همراه جدید از قابلیت شارژ سریع یا Fast charging پشتیبانی می کنند. برخی از این شارژرهای فندکی از این قابلیت بهره می برند، البته بدین منظور باید از کابل های مخصوص اینگونه شارژرها استفاده کرد. شارژرهای فندکی با قابلیت شارژر سریع بیش از سایرین نظر کاربر را برای خرید این محصول ترغیب می کند. البته توجه داشته باشید که شارژر فندکی با قابلیت Fast charging فقط مناسب دستگاه هایی است که از این قابلیت پشتیبانی می کنند. به عبارت دیگر اگر موبایل شما قابلیت Fast charging نداشته باشد، خرید اینگونه شارژر فندکی برای شما هیچ منفعتی ندارد.
این شارژرها به راحتی در سوکت فندکی ماشین قرار می گیرند و نیاز به دستورالعمل پیچیده ای ندارند! چراغ وضعیت یا همان LED در اکثر مدل ها، نشان دهنده آماده به کار بودن شارژر می باشد. انتخاب با شماست؛ می توانید شارژی را خریداری کنید که دارای نشانگر LED باشد یا این قابلیت را نداشته باشد!
اما از دیگر ویژگی های موثر در انتخاب نوع شارژر فندکی می توان به تعداد پورت ها، جریان خروجی و جنس بدنه اشاره کرد. امروزه گوشی های جدید به پورت USB از نوع Type-C مجهز شده اند که نیازمند شارژرهای فندکی به خصوصی می باشند. اخیرا نمونه شارژرهای فندکی دارای پورت Type-C روانه بازار شده و در دسترس می باشند.
بایدها و نبایدها در هنگام استفاده از شارژر فندکی
یکی از نکات مهم در استفاده از این نوع شارژها موضوع روشن یا خاموش بودن خودرو می باشد. در زمان خاموش بودن خودرو استفاده از شارژر فندکی به هیچ وجه توصیه نمی شود؛ چرا که توان الکتریکی مورد نیاز از باتری ماشین صرف می شود حتی اگر دستگاه الکترونیکی به آن متصل نباشد. بنابراین شارژ فندکی را فقط در مواقع استفاده، متصل نمایید.
با اینکه شارژرهای فندکی استاندارد و معتبر از نوسانات احتمالی برق خودرو جلوگیری کرده و صدمه ای به باتری دستگاه های دیجیتال وارد نمی کنند؛ اما بهتر است هنگام استارت زدن خودرو شارژر فندکی به جا فندکی ماشین متصل نباشد تا خود شارژر فندکی و یا وسیله در حال شارژر به دلیل نوسان جریان برق آسیب ببیند.